Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Varukorgen - 0,00kr

Historia

naturland logo grön

Criollas historia

1991: Från dröm till verklighet. Idén till vår hästranch föddes under min ettåriga vistelse i Sydamerika.

Jag jobbade med gauchos och deras hästar på flera rancher i Argentina och Paraguay. Jag började sköta och uppskatta Criollo hästar som jag då arbetade med- en mycket robust och stark hästras- som är särskilt lämplig till mjölkproduktion.

Leasing av Schluchtseehof i Grafenhausen, en traditionell gård med 26 mjölkkor i Tyskland Schwarzwald , var början på Criolla  Naturkosmetik. Vårt mål var att etablera en stomjölk gård inom de närmsta 5 åren. Många utmaningar måste hanteras: kreativa koncept, nya teknologier samt en omställning till ekologiskt och ekologiskt jordbruk har genomförts framgångsrikt.

1991: Två prisbelönta Criolla ston från Sydamerika. Under sommaren frågade vi paraguayanska vänner att köpa de två prisbelönta avelsston genom auktion i Asuncion, huvudstaden i Paraguay. Vi anlitade ett professionell transporthjälpmedel så att den ansträngande flygningen till Europa skulle bli så skonsam som möjligt för hästarna. För närvarande har vi använt dessa extremt lugna sinnade hästarna som fritidshästar.

1993: De första erfarenheterna med stoets mjölkproduktion.

1994: Bonito del Este och början av parningssäsongen.

Framgångarna kom snabbt, vår stomjölk kundbas växte stadigt. En dag satt vi över ett glas Rothhaus öl och bestämde oss för att sälja våra kor. Samma vinter flög vi till Uruguay och köpte den berömda hingsten ”Bonito del Este” och ytterligare 3 avelsston från de pengar vi fick för korna. Bonito del Este har tilldelats Grand-Campeon i Uruguay flera gånger. Denna gången flög de med Lufthansa som var en helt ny upplevelse för detta flygbolag. Criollos och besättning landade säkert i Frankfurt, varifrån de fördes till sitt nya hem i Schwarzwald.

Idag Schluchtseehof- Ett hästparadis med en 5 stjärnig certifiering för vård och skötsel av hästarna och gården.

Den 34 hektar betesmark ligger i Schwarzwald´s högre höjder på 950 m över havet, odlas och drivs enligt strikta ”Naturlands” normer och principer. Naturlands bönder arbetar enligt de högsta ekologiska normer.

De producerar högkvalitativa produkter utan att utnyttja genteknik för att skydda både miljön och konsumenten. Vid det här laget består vår hästgård av 37 hästar.

10 avelsston med sina föl är förenade med 9 inhyrda hästar av alla raser. Vi har skapat idealiska förhållanden för välbefinnandet för alla våra djur.

Hästar är ett flockdjur som vill leva tillsammans med sina kamrater gå och beta i små mängder och röra sig fritt. Vår HIT Active Stable erbjuder allt detta och mer- livet inom en flock, individuell utfodring som är datoriserat i kombination med massor av frisk luft och motion. På detta sätt blir hästarna betydligt mer avslappnande, balanserade och mycket mer lugnasinnande. Sedan 2000 har Schluchtseehof regelbundet tilldelats fem stjärnor med Laufstall Arbeitsgemeinsschaft (LAG) för att hålla hästar i en naturlig miljö. Därför är vi den högsta tilldelade stomjölk gård i Europa! Vi fäster också stor vikt vid en naturlig och ostörd utveckling av våra föl .

Fölen tillbringar sin första levnadstid tillsammans med sina mödrar på utvalda betesmarker. När de små fölen är ca 8 veckor gamla är det tid för dem att lära sig beta på egen hand. Då börjar vi mjölka. Mjölkningen pågår endast under perioden då fölen diar, ca 5 -6 månader. Vi låter naturen ha sin gång!

 

 

 

Bernhard Rudolf

Mobile version: Enabled

Webshoppen är flyttad till silkeslen.se - besök oss där istället!